Byahandboken – för Österbottens byar på landsbygden!

Byahandboken är bybornas möjlighet att synliggöra sådant som ni är stolta över.

Ute i byarna finns det en hel del som kanske är främmande, eller helt ovetande för folk som inte har anknytning till just den byn.

Här ges möjlighet för t.ex. marknadsföring av den service och dess kontaktuppgifter som finns i byn. Vilka är evenemangen som ordnas i er by, och som folk kan ta del av?

Andra viktiga punkter som andas byagemenskap är fritidsintressen och föreningsliv.

Ta er tid och plocka fram och fundera kring det starka och positiva som erbjuds just i er by.

Tänk om inflyttningen ökar tack vare ert initiativ att vara med och marknadsföra er by i byahandboken.

Om ni har frågor, hjälper vår byaombud Frida Lähdesmäki gärna. frida@aktion.fi. När ni har matat in information och skickat formuläret vidare, granskar vi att allt är ok och publicerar materialet. Om ni vill uppdatera materialet, ta kontakt med Frida.

Bennäs by finns i Pedersöre kommun och är kommunens centrum! Vi är ca. 597 invånare.

Läs mer

Bergö är en idyllisk by i Malax kommun. Till Bergö kommer du med färja från Bredskäret i Molpe. På Bergö bor ca 470 invånare och byn har en hög servicenivå. I byn finns bl.a. nybyggd skola, daghem, bibliotek, hälsostation, serviceboende, butik med café, postombud och medicinlåda, café med delikatessaffär, sommarkiosk vid stranden och bar i […]

Läs mer

Henriksdal Den lilla hemtrevliga byn Henriksdal ligger i Kristinestad, på den österbottniska västkusten. Kännetecknande för byn med cirka 70 invånare är dess livskraft, framåtanda och goda stämning. Henriksdal är av tradition jord- och skogsbruksbygd. Även om strukturrationaliseringarna inom jordbrukssektorn har minskat antalet heltids- och deltidsjordbruk kraftigt har byn behållit sin livskraft.

Läs mer

Skaftung är en by i södra Kristinestad med ett invånarantal på cirka 260. Skaftung ligger beläget vid kusten och har en vacker skärgård, omgärdat av skog och mark. Dess läge vid havet har tidigare varit en viktig inkomst då många var fiskare. I dag uppskattas närheten till den vackra naturen av de fast bosatta men […]

Läs mer