1. Home
  2. /
  3. Blogi
  4. /
  5. Okategoriserad
  6. /
  7. Koronaviruksen vaikutukset kehittämishankke

Koronaviruksen vaikutukset kehittämishankke

mennessä | maalis 16, 2020 | Okategoriserad

Koronaviruksen vaikutukset kehittämishankke

Kiinassa on vuoden alussa puhjennut COVID-19-tartuntatautiepidemia ja tautitapauksia on todettu myös lukuisissa muissa maissa. Tautiepidemialla on vaikutuksia myös Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman kehittämishankkeisiin ja niissä tehtäviin matkoihin. Valtiot ovat rajoittaneet matkustusta epidemia-alueille tai niiltä pois. Osa maista voi rajoittaa myös suomalaisten maahantuloa. Myös vierailukohteet voivat perua suunniteltuja tapaamisia ja tehdä siten suunnitellusta matkasta alkuperäistä tarkoitusta vastaamattoman. Lisäksi lentoja saatetaan perua. Hallitus on suositellut välttämään kaikkea tarpeetonta matkustusta. Koronavirustartunnan saamisen riski on kohonnut koko Euroopassa ja muualla maailmassa.

Hankkeita toteuttavat organisaatiot arvioivat itse tapauskohtaisesta, voiko hankesuunnitelmaan sisältyvälle matkalle lähteä vai onko matka perusteltua siirtää. Tärkeä on noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja ulkoministeriön antamia ohjeistuksia. Peruuntuneen tai siirtyneen matkan osalta tulee olla välittömästi yhteydessä tuen myöntäneeseen ELY-keskukseen.

Peruuntuneen tai siirtyneen matkan osalta tulee olla välittömästi yhteydessä tuen myöntäneeseen ELY-keskukseen.

Mikäli hankematkoja peruuntuu tai siirtyy, on kulujen korvaamista aina ensin tiedusteltava lentoyhtiöiden kautta tai matkavakuutuksen kautta. Korona-viruksen takia peruttujen matkojen ja tapahtumien kulut ovat tukikelpoisia, jos ne ovat lopullisia ja kohdistuvat hankkeelle. 

Jos hankeaika on päättymässä, voidaan arvioida jatkoajan myöntämistä hankkeelle, jolloin hankesuunnitelmaan kuuluvia matkoja voidaan tehdä myöhemmin. Jos matkojen siirtäminen ei ole tarkoituksenmukaista, voidaan ne perua. Tällöin arvioidaan, täytyykö hankesuunnitelmaa muuttaa.  

Mikäli hankeaika on päättymässä ja matka on siirtymässä hankeajan päättymisen jälkeiseen ajankohtaan, tulee tuensaajan jättää jatkoaika-/ muutoshakemus ottaen huomioon hankkeen erityispiirteet ja olosuhteet sekä erityisesti koronaepidemian hankkeelle aiheuttaman jatkoajan tarpeen. Jatkoaika-/ muutoshakemukset ratkaistaan tapauskohtaisesti

Lisäksi muistutamme, että hankkeiden tulisi nyt käyttää harkintaa erilaisten tilaisuuksien, tapahtumien ja kokousten suunnittelussa ja järjestämisessä ja tukeutua kaikessa toiminnassa viranomaisten antamiin ohjeisiin. Lisätietoa valtioneuvoston tiedotteesta: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-paatti-suosituksista-koronaviruksen-leviamisen-hillitsemiseksi