AVOIMET KYLÄT TOTEUTETAAN VERKOSSA

mennessä | touko 7, 2020 | Okategoriserad, Okategoriserad

AVOIMET KYLÄT TOTEUTETAAN VERKOSSA

Avoimet kylät on valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa  lauantaina 13.6. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esiin kylien elämää, aktiivista toimintaa ja palveluita ympäri maata järjestettävän päivän avulla. Tänä vuonna Avoimet kylät järjestetään kuitenkin verkossa meneillään olevan koronapandemian vuoksi. Se merkitsee sitä, että kyläyhdistykset, muut yhdistykset ja myös kylien yritykset voivat osallistua tapahtumaan Facebookin avulla ja jakaa siellä tietoa kylistään ja niiden toiminnasta.

– Sitä, että tapahtuma järjestetään digitaalisesti, ei kannata pitää negatiivisena. Sen sijaan kannattaa lähteä positiivisesti mukaan ja miettiä, että tästä saattaa seurata digitaalisten taitojen kehittymistä, Aktion Österbottenin kyläasiamies Frida Lähdesmäki muistuttaa.

Kaikilla kylillä ei ehkä vielä ole sosiaalisen median kanavia käytössään tai tarpeeksi tietoa, jotta voisivat niitä käyttää. Suomen Kylät onkin julkaissut muutaman peruskurssin sisällöntuotannosta.