Avoimet kylät toteutetaan verkossa

Avoimet kylät toteutetaan verkossa

Avoimet kylät on valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa  lauantaina 13.6. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esiin kylien elämää, aktiivista toimintaa ja palveluita ympäri maata järjestettävän päivän avulla. Tänä vuonna Avoimet kylät järjestetään kuitenkin verkossa meneillään olevan koronapandemian vuoksi. Se merkitsee sitä, että kyläyhdistykset, muut yhdistykset ja myös kylien yritykset voivat osallistua tapahtumaan Facebookin avulla ja jakaa siellä tietoa kylistään ja niiden toiminnasta.

– Sitä, että tapahtuma järjestetään digitaalisesti, ei kannata pitää negatiivisena. Sen sijaan kannattaa lähteä positiivisesti mukaan ja miettiä, että tästä saattaa seurata digitaalisten taitojen kehittymistä, Aktion Österbottenin kyläasiamies Frida Lähdesmäki muistuttaa.

Kaikilla kylillä ei ehkä vielä ole sosiaalisen median kanavia käytössään tai tarpeeksi tietoa, jotta voisivat niitä käyttää. Suomen Kylät onkin julkaissut muutaman peruskurssin sisällöntuotannosta.

Lähdesmäki kehottaa tarttumaan tilaisuuteen ja inventoimaan kylän arkistoja ja keräämään materiaalia, jota päivän aikana voisi esitellä. Kannattaa etsiä vaokuvia, videoita, kronikoita ja historiallisia katsauksia. Voi myös tehdä oman videon tai podcastin kylästä. Tämän materiaalin avulla kylä voidaan avata digitaalisesti.

Vuodem teemana on ulkoilu ja lähellä sijaitsevat urheilupaikat. Nyt on hyvä tilaisuus markkinoida kylässä olevia käyntikohteita niin, että kävijät löytävät helpommin tällaiset kylässä sijaitsevat ulkoiluaktiviteetit.

Tapahtuma tulee olemaan vuoden suurin kylätapahtuma. Päivän aikana julkaisuissa käytetään hashtagia #avoimetkylät. Nettiosoitteessa avoimetkylät.fi on Suomen kartta, jonka linkkien avulla voi katsoa, millä lailla kylät ovat tapahtumassa mukana. Ilmoita kyläsi mukaan viimeistään 31.5. kyläasiamiehelle: frida@aktion.fi