Sähköisen Hyrrä-palvelun kautta voit hakea maaseuturahaston hanke- ja yritystukia.  Voit kirjautua Hyrrään täällä.

Sähköinen palvelu ohjaa käyttäjiä  ja antaa neuvoja hakemuksen täyttämisestä. Hakemus voidaan lähettää mihin  vuorokauden aikaan tahansa ja miltä tahansa koneelta, jossa on nettiyhteys.

Tarvittavien lisätietojen ja maksatushakemusten jättö onnistuu myös Hyrrän kautta nopeasti. Hyrrässä jokainen hakija näkee, missä käsittelyvaiheessa oma hakemus on.

 

Hae maaseudun kehittämiseen tukea Hyrrässä: 

Hyrrän käyttöohjeet ovat täällä:

Hyrrä-ohje

Tutustu Hyrrään

Ohjevideot

Hyrrä-palvelu toimii parhaiten Google Chrome – ja  Mozilla Firefox -selaimilla.

 

Yhdistykset ja yritykset (Leader):

– Maaseudun kehittämis- ja investointituki
– Maaseudun yritystuki

 

Näin hakuprosessi etenee:

1.Täytä sähköinen hakemuslomake Hyrrä-palvelussa ja lähetä se sähköisesti. 

Hyrrä ohjaa sinua ja antaa neuvoja hakemuksen täyttämisessä ja tarvittavien liitteiden lataamisessa. Hakemus allekirjoitetaan sähköisesti.

2. Aktionin käsittelijät ottavat hakemuksen vastaan ja tarkastavat, että se täyttää vireilletulokriteerit.

Kun peruskriteerit täyttyvät (hakija, toimenpide, budjetti ja rahoitussuunnitelma) lähetetään viesti vireilletulosta (jonka lähettäjänä on maanmittauslaitos) sähköpostiin, joka on merkitty Hyrrässä vastaanottajaksi.  Samalla saatte tietää, kuka tulee käsittelemään hakemusta ja miten pitkä hakemuksen käsittelyaika suunnilleen on.

Mitään toimenpiteitä ei saa tehdä ennen kuin olette saaneet tämän ilmoituksen, muutoin koko hakemus voidaan hylätä!

3. Hakemus tulee vireille ja täydennetään tarvittaessa ennen kuin Aktion Österbottenin hallitus ottaa hankkeen käsittelyyn. Kun hallitus on puoltanut hanketta, otetaan hankkeeseenne henkilökohtaisesti yhteyttä ja hakemus lähetetään ELY-keskukseen laillisuustarkastusta varten.

4. Kun tukipäätös on tehty tulee sähköpostitse ilmoitus, että tukipäätös on luettavissa Hyrrässä. Jos hakemusta pitää täydentää, saat täydennyspyynnön.

5. Kun olet aloittanut hankkeen ja kustannuksia on syntynyt, hae maksatusta Hyrrässä. Jos maksatushakemusta täytyy täydentää, anna täydennykset Hyrrässä. Kun maksatuspäätös on tehty, saat tiedon Hyrrässä ja rahat maksetaan tilille.

Kaikki tieto jättämistäsi hakemuksista ja niiden liitteet arkistoidaan Hyrrään, jossa ne ovat sinun ja viranomaisten saatavissa myös myöhemmin.

Katso-koodi mahdollistaa organisaation asioiden hoitamisen

1. Kun haet tukea yrityksen tai yhdistyksen puolesta, tarvitset valtuutuksen, jonka Verohallinnon tunnistuspalvelu Katso myöntää. (yritys.tunnistus.fi). Sen ansiota voit edustaa organisaatiotasi kun hoidat asioita.

2. Mene ensin osoitteeseen yritys.tunnistus.fi   ja luo Katso-koodi. Katso-tunniste haetaan organisaation Katso-pääkäyttäjälle, jolla on yhdistyksen yhdistysrekisteriotteen tai yrityksen kaupparekisteriotteen mukainen nimenkirjoitusoikeus.

3. Kun olet kirjautunut Hyrrään omilla pankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla, varmistaa systeemi automaattisesti, että sinulla on oikeus edustaa yritystä tai yhdistystäsi Hyrrässä. Sen jälkeen voit aloittaa Hyrrän käytön.

Henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus yrityksessä tai yhdistyksessä, eli Katson pääkäyttäjä, voi Katso-koodin avulla jakaa organisaatiossa muille käyttäjille Hyrrä-rooleja:

– Hyrrä-hakija, joka voi selata, täyttää ja lähettää organisaation tuki- ja maksuhakemuksia Hyrrässä (vastaa allekirjoitusta)

– Hyrrä-avustaja, joka voi selata ja täyttää hakemusta ja lomakkeita, mutta ei ole oikeutettu jättämään niitä viranomaiskäsittelyyn.

-Hyrrä-selaaja, joka voi selata organisaation tuki- ja maksuhakemuksia.

Organisaatiollasi tulee olla Y-tunnus, jotta sille voidaan perustaa Katso-tunniste. Katso-palvelun käyttö on organisaatiolle ilmaista.

Katso-tunnistetta käytetään nykyisin hyvin yleisesti yritysten, yhteisöjen ja julkishallinnon organisaatioiden tunnistamiseen erilaisissa sähköisissä asiointipalveluissa. Lisätietoja saat osoitteesta https://yritys.tunnistus.fi ja Verohallinnon sivulta vero.fi/katso

Alkava yrittäjä voi hakea tukea ilman Katso-tunnusta.

Anvisningar för Katso

Katso-ohjeet

 

Ruokaviraston Hyrrä-ohjeet

 

.