Kyläbingo nostaa esille Pohjanmaan kultajyvät

Kyläbingo nostaa esille Pohjanmaan kultajyvät

Pohjanmaan kartta Kyläbingoon kuuluvista alueista, joita ovat Kristiinankaupunki, Kaskinen, Korsnäs, Maalahti, Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Uusikaarlepyy, Kruunupyy, Pedersöre, Pietarsaari, Kokkola ja Luoto.

Aktion Österbotten julkaisee pian Kyläbingo (Byabingo)-nimisen konseptin. Kyläbingo edistää lähimatkailua, sen tarkoituksena on löytää uusia ja vanhoja käyntikohteita Pohjanmaalla ja saada samalla kyliin uusia kävijöitä. Kyläbingon avulla halutaan nostaa esiin liikunta-aktiviteetteja, ulkoilupaikkoja ja mahdollisuuksia kokea kaikkea sitä kaunista, mitä Pohjanmaan maaseudun kylissä on olemassa. Kaikki Kyläbingoon liittyvät tiedot löytyvät täältä.

– Kyläbingon avulla haluamme nostaa esiin käymisen arvoisia paikkoja Pohjanmaalla. Kuka tahansa voi osallistua Kyläbingoon ja ilmoittaa mukaan kylänsä kultajyvät, kertoo kyläasiamies Frida Lähdesmäki.

Vaikka Kyläbingo avautuu pian, mahtuu mukaan uusia käyntikohteita. Paikoille, jotka haluavat osallistua, on joitakin minimivaatimuksia. Paikka täytyy pitää siistinä ja edustavana, sillä on oltava yhteyshenkilö ja sinne täytyy laittaa kyltti tai esite kertomaan kohteesta. Kaikki mukaan ilmoitetut paikat saavat myös Kyläbingo-kyltin.

Museo, vaellusreitti, ravintola tai jokin muu nähtävyys voi olla tällainen Kyläbingo-kohde. Jotta kävijöitä saataisiin motivoitua ja tutustumaan myös vähemmän tunnettuihin paikkoihin, järjestää Aktion Österbotten kävijöiden kesken arpajaiset.

Käymällä näissä mukana olevissa paikoissa, löytyy niissä olevista kylteistä koodi, joka rekisteröidään Kyläbingon kotisivun kautta. Kun on käynyt vähintään kolmessa paikassa ja kirjannut koodit kotisivun kautta, pääsee osallistumaan arvontaan. Mitä enemmän paikkoja käy kiertämässä, sitä parempien palkintojen arvontaan osallistuu, Lähdesmäki kuvailee.

Kyläbingon sponsoroiminen antaa yrityksille ja esimerkiksi yhdistysten toiminnalle näkyvyyttä koko Pohjanmaalla. Osallistua voi sponsoroimalla 5–200 euron arvoisia palkintoja.

Ota yhteyttä Aktioinin kyläasiamieheen sähköpostitse frida@aktion.fi, jos haluat ehdottaa mukaan jotain kohdetta tai jos haluat mukaan tukemaan Pohjanmaan lähimatkailua ja sponsoroimaan palkintoja.