POHJANMAAN KALATALOUSRYHMÄ (KAG) HOITAA KALA-LEADER-TOIMINTAA RANNIKKO-POHJANMAALLA

Pohjanmaan kalatalousryhmän tavoite on edistää kalataloutta Aktion Österbottenin  toiminta-alueella, Pohjanmaan rannikolla etelän Kristiinankaupungista pohjoisen Kokkolaan. Voimme myöntää hankerahoitusta hankkeille, jotka nostavat ja edistävät kalataloutta strategiamme Pohjanmaan rannikkoalueet 2020- vihreät elinkeinot sinisellä pellolla mukaisesti.

Meidän rahoituksemme tulee  Euroopan meri- ja kalatalousrahastosta.

Ajankohtaista

Pohjanmaan kalatalousryhmä yrittää aktiivisesti aktivoida uusia hankkeita ja tiedottaa toiminnasta. Tähän asti vuonna 2017 olemme hyväksyneet 5 uutta hanketta ja otamme mielellämme vastaan lisää hyviä hankehakemuksia! Keväällä järjestettiin kalatalouden seminaari yhdessä Västerbottenin Lääninhallituksen ja Leader Ahvenanmaan kanssa Pohjoismaisen ministerineuvoston rahoittamana ja tietoa toiminnasta on jaettu monissa eri tilaisuuksissa. Olemme erityisesti painottaneet mahdollisuutta hakea hankerahoitusta kalastustaloudellisiin entisöinteihin koska se on uusi mahdollisuus tällä ohjelmakaudella.

LUE LISÄÄ

Kuka voi saada tukea?

 

KAG myöntää tukea yleishyödyllisiin ja elinkeinoihin liittyviin kehittämishankkeisiin, koulutushankkeisiin ja yleishyödyllisiin investointeihin. Hankehakiija voi olla kalastaja tai muu kalastustalouden alkutuottaja, yrittäjä tai toimija, joka yhdistää naiset ja nuoret, uussuomalaiset, tutkimus- ja kehitysyksiköt tai muut toimijat.

LUE LISÄÄ

Hankkeet

Strategiassamme on 5 painopistealuetta ja me rahoitamme hankkeita,  jotka tukevat näitä tavoitteita. Hankkeiden tavoitteiden tulee edistää ympäristöystävällistä, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävää kalastusta ja turvallista ruokatarjontaa. Kokonaisbudjettimme kaudelle 2014-2020 on noin 1,5 miljoonaa.

Hankerahoitusta voi hakea esimerkiksi uuden tekniikan ja menetelmien kehitykseen, uuden tiedon luomiseen, osaamisen lisäämiseen, tuotekehitykseen, alueellisiin ja kansainvälisiin yhteishankkeisiin  ja vesi- ja lisääntymisalueiden hoitaviin toimenpiteisiin.

LUE LISÄÄ

Kalatalousryhmän organisaatio

KAG koostuu aktivaattorista ja työryhmästä. Työryhmä kokoontuu noin 5 – 6 kertaa vuodessa ottaakseen kantaa jätettyihin hakemuksiin.

LUE LISÄÄ

Hankehakemusten valintakriteerit:

Strategian ja valintakriteereiden perusteella päätetään,  mitkä hankkeet rahoitetaan.

LUE LISÄÄ