1. Hem
  2. /
  3. Om oss
  4. /
  5. Våra projekt

Våra projekt

Leader-projekt

Se Österbotten

Upplev den idylliska landsbygden i Österbotten med oss!
Besök muséer, vandringsleder, gårdar och andra sevärdheter

Matriket Öppet

Aktion Österbottens projekt Matriket öppet – Ruokamaa avoinna deltar i det allmännyttiga internationella Organic Food and Sustainable Food Supply chains – projektet.

Landsbyggare

Syftet med konceptet Landsbyggare är att stärka den positiva bilden av Österbottens landsbygd. Samtidigt utvecklas och marknadsförs Österbotten som en plats att bo och besöka.

KAG-projekt

Cool Blue

We focus on cultivating mussels, seaweed, and oysters sustainably, ensuring environmental health and economic prosperity for coastal communities. Through collaboration with locals, scientists, and policymakers, we strive for a future where oceans thrive alongside human activity. Join us in our mission to promote sustainable practices, raise awareness, and foster a cooler, bluer future for generations to come.

Blue Products 3.0

Blue Products 3.0 -innovationsprogrammet strävar efter att utnyttja hela fiskens potential genom att utveckla nya processer och produkter från strömming, mindre värdefulla fiskarter och biprodukter från fiskförädlingen. Målet är att skapa mer högvärdiga produkter, förbättra branschens lönsamhet och främja användningen av inhemsk fisk. Programmet bygger på tidigare forskningsresultat och fokuserar på att förbättra fiskens kvalitet, produktutveckling, kommersialisering och samarbetsnätverk.

Laatukalaa pakkasesta ja PFAS haltuun

För finska konsumenter är fiskens färskhet en garanti för kvalitet, men den långa logistiska kedjan för vildfångad fisk försvårar tillgången till färsk fisk i detaljhandeln. Detta projekt undersöker möjligheterna att använda frysning för att förbättra tillgången på inhemsk fisk och utvecklar metoder för att avlägsna PFAS-föreningar från fisk. Målet är att främja användningen av inhemsk fisk och säkerställa dess livsmedelssäkerhet.