2016: MÅNADENS BY JANUARI, HARRSTRÖM

av | jan 1, 2016 | Månadens by, Okategoriserad

2016: MÅNADENS BY JANUARI, HARRSTRÖM

MÅNADENS BY JANUARI, HARRSTRÖM

Efter att Harrström i Korsnäs miste sin bybutik år 2013 har byn saknat en samlingsplats. Aktiviteten i Harrström som blev årets by i Österbotten år 2011 har skapat många nya saker till byn. Nu har byborna anlagt en aktivitetspark som erbjuder något för både gammal och ung. Det kanske mest i ögonenfallande av parkens attraktioner är det stora skeppet med många olika rutschbanor. Aktivitetsparken erbjuder mycket mera aktiviteter och något för envar oberoende av ålder. Lekparken har delfinansierats med Leader-pengar från Aktion Österbotten.

Läs mera om Harrström lekpark i Vasabladets artikel genom att klicka på länkarna.

 – Harrström sjunger på sista versen, nu stängs även skolan sa en bybo år 2008.

 Ungdomsföreningens verksamhet låg nere sen ett antal år, huset var i det närmaste obrukbart, på samma sätt låg det till med den gamla danspaviljongen. Framtidsutsikterna för byn var inte de bästa. Efter ett krismöte åtog sig byborna anförda av några entusiaster att få nytt liv i byn.

 Nu började det hända saker i byn, paviljongen rustades upp, på vinden till Uf-lokalen byggdes ett ungdomsutrymme, byn fick en egen hemsida och välkomstskyltar vid Strandvägen talade om för förbipasserande i vilken by man befinner sig. Med hjälp av Leader-stöd gjordes en byaplan upp och man skaffade inventarier till ungdomsutrymmet på uf-lokalens vind. Med privata pengar rustades hamnen upp. År 2011 utsågs Harrström till årets by i Österbotten.

 Utvecklingsarbetet fortsatte och i dag har byborna byggt en ståtlig allaktivitetspark bredvid föreningshuset och ytterligare planer finns.

 Mera om Harrström kan du läsa  på byns egen hemsida.

Categories

Archives

Tags