GLÄDJANDE NYHETER FÖR ÖSTERBOTTEN, REKO:S GRUNDARE THOMAS SNELLMAN UTSÅGS TILL ÅRETS LANDSBYGDSPROFIL VID LOKAALI-FESTSEMINARIUM I NYSLOTT 2.9.2018.

av | sep 6, 2018 | AKTION R.F., BYAR, Okategoriserad

GLÄDJANDE NYHETER FÖR ÖSTERBOTTEN, REKO:S GRUNDARE THOMAS SNELLMAN UTSÅGS TILL ÅRETS LANDSBYGDSPROFIL VID LOKAALI-FESTSEMINARIUM I NYSLOTT 2.9.2018.

Glädjande nyheter för Österbotten, REKO:s grundare Thomas Snellman utsågs till Årets Landsbygdsprofil vid Lokaali-festseminarium i Nyslott 2.9.2018.

BILDINFORMATION: foto: Jonas Brunnström/ Hss Media: Thomas Snellman föder upp nötkreatur i Karby, Pedersöre.

Aktion Österbotten r.f. har genom Byaverksamheten nominerat Thomas Snellman till den nationella tävlingen.

Motiveringen till valet lyder:

“Thomas Snellman (Pedersöre) nomineras till årets Landsbygdsutvecklare 2018 i Österbotten.

Jordbrukaren Thomas Snellman har fungerat som primus motor i uppbyggnaden och spridningen av Reko-handeln i Finland.

Reko står för rejäl konsumtion och är en modell för direkthandel, där konsumenten köper lokal mat direkt av producenten.

Den första reko-ringen i Finland startade i Jakobstad 2013 och idag finns cirka 140 verksamma ringar och utdelningsställena uppgår till 170 stycken i Finland. Ungefär 300.000 medlemmar finns i dom verksamma ringarna i nuläget. Ringen i Uleåborg är störst med 15400 medlemmar, största ringen i Åbo har 13500 medlemmar och i Vasa är medlemmarna 12200.

Thomas Snellman importerade konceptet med reko-ringar från Frankrike, och det har inneburit ett stort lyft för närproducerad mat.

Thomas Snellman har vunnit flertalet priser vilket framgår av hans CV. Konceptet har gett synlighet och satt både Snellman och Österbotten på kartan.”

Enligt Carina Rönnlund, ordförande för Byarnas arbetsgrupp är det glädjande nyheter för oss i Österbotten! Roligt att en profil från Österbotten skördar framgång igen.

Categories

Archives

Tags