BYABINGO VILL LYFTA ÖSTERBOTTENS GULDKORN

av | sep 23, 2020 | AKTION R.F., BYAR, Okategoriserad

BYABINGO VILL LYFTA ÖSTERBOTTENS GULDKORN

Aktion Österbotten lanserar snart ett koncept som heter Byabingo. Byabingo är ett initiativ till lokalturism, för att hitta nya och gamla besöksmål i Österbotten samt för att få nya besökare till byarna. Med hjälp av Byabingo vill man lyfta upp rörelseaktiviteter, utomhusvistelse och möjligheten att få uppleva allt det vackra som finns ute i byarna på Österbottens idylliska landsbygd. Mer information om Byabingo hittas här.

– Med Byabingo konceptet vill vi belysa platser värda ett besök i Österbotten. Vem som helst kan delta i Byabingo och anmäla de guldkorn som är belägen i byn, berättar byaombud Frida Lähdesmäki.

Fast kampanjen kommer lanseras den 1.10 tas hela tiden nya besöksplatser emot. Det finns några minimikrav som platsen måste uppfylla för att delta. Platsen ska uppfattas inbjudande genom att vara städad och se representativ ut samt ha en kontaktperson. Anmälda platser kommer förses med en Byabingoskylt.

Platserna kan vara museum, vandringsleder, restauranger eller andra sevärdheter. Genom att lotta ut vinster bland besökare som deltar i Byabingo, motiverar Aktion Österbotten besökare att upptäcka även mindre kända platser.

– Man åker till den angivna platsen och hittar en kod som finns på informationsskylten som man sedan loggar på Byabingos hemsida. Efter att man loggat minst tre platser deltar man i utlottningen av priser. Ju fler platser man loggar desto bättre vinst, beskriver Lähdesmäki.

Att vara sponsor i Byabingo ger företag och verksamheter synlighet över hela Österbotten. Man kan sponsorera priser vars värde är 5 – 200 euro.

Kontakta Aktion Österbottens byaombud frida@aktion.fi om ni har besöksplatser som anses behöva förses med en kod-skylt eller om ni vill stöda lokalturismen i Österbotten och sponsorera vinster.

Categories

Archives

Tags