FISKCHOKLAD FÖR FISKÄLSKARE, FINSMAKARE OCH FRILUFTSMÄNNISKOR!

av | dec 15, 2017 | KAG, Okategoriserad

FISKCHOKLAD FÖR FISKÄLSKARE, FINSMAKARE OCH FRILUFTSMÄNNISKOR!

Anne Nymark driver företaget Suklaaparatiisi hemma på gården i Vasa. Vid sida av jobbet som sjukskötare tillverkar hon chokladprodukter i olika former och smaker, lika goda som vackra att se på. I hennes sortiment finns ett par produkter som sticker ut litet extra. Det är chokladplattor med renkött och fisk. Produkterna marknadsförs under namnet Taiga och den största målgruppen är utländska turister.  Förutom turister som vill köpa en annorlunda produkt är det tänkt att chokladplattorna kan användas som proviant inom naturturism och friluftsliv. Choklad med extra protein är en ypperlig energirik produkt att ta med sig på till exempel vandringar eller kanotutfärder.

Fiskchokladen är den som intresserar mig mest. Ovanpå den mörka chokladen ligger sex stycken små marinerade och torkade norsar. Idén till produkten fick Anne Nymark efter att hon hittade en påse torkad fisk i djurtillbehörsaffären. Hon köpte hem en påse åt katten, men då katten inte ville smaka provsmakade hon själv. I samma stund kom hennes söner hem från skolan och undrade om hon stod och åt godis. Hon sa ja och när pojkarna smakade på fisken tyckte de att det var gott. Hon berättade inte då att de torkade fiskarna hade varit avsedda för katten.

Fiskarna som hon använder till chokladplattorna framställs i Rovaniemi av en fiskare. Den torkade och marinerade fisken är i sig ett hantverk eftersom allting görs för hand. Och eftersom det tar tid att framställa fiskarna måste de beställas på förhand.

Suklaaparatiisis produkter kan man beställa direkt från företaget via hemsidan, eller köpa i Saluhallen i Vasa. Taigaprodukterna säljs även på hotell i Lappland. För tillfället utreder man även möjligheterna i Asien eftersom det där finns en stor potentiell marknad.

Categories

Archives

Tags