INSPIRATIONSDAG FÖR VÄXTHUSBRANSCHEN

av | dec 4, 2017 | AKTION R.F., KAG, Okategoriserad

INSPIRATIONSDAG FÖR VÄXTHUSBRANSCHEN

Är man intresserad av att utveckla sin växthusodling, få höra om nya grödor och hur man kan samodla grönsaker och fisk ska man komma till Dynamo i Närpes på torsdag 7.12 kl. 14! Ett eftermiddagsseminarium ordnas av SLC, Dynamo och Kustaktionsgruppen för att diskutera nya möjligheter inom branschen. Seminariet ordnas delvis med finansiering av Nordiska ministerrådet.

Seminariet inleds med två föreläsare från Sverige. Företagare Björn Oliviusson berättar om sin akvaponianläggning och Helena Karlén från SLU berättar om hur småskaliga odlare kan utveckla sina odlingar med nya sorter. Grönsaksodlare Esa Palmujoki och Hans-Anders Lagerström och Eva-Lena Gullans från Exotic Garden ger ett lokalt perspektiv på nya grödor och nya möjligheter. Irene Vänninen från projektet avslutar med en presentation om företaget APS Sallad som är verksamma på Isle of Wight innan vi sammanfattar med en gemensam diskussion om utvecklingsmöjligheter.

Det här är ett ypperligt tillfälle att komma och diskutera nya möjligheter med experter, branschkännare och andra odlare!

Alla intresserade är hjärtligt välkomna!

Categories

Archives

Tags