”DET LÖNAR SIG ALLTID ATT VÅGA FRÅGA SÅ MAN INTE BEHÖVER ÅNGRA SIG PÅ ÄLDRE DAGAR”

av | okt 11, 2021 | AKTION R.F., Okategoriserad

”DET LÖNAR SIG ALLTID ATT VÅGA FRÅGA SÅ MAN INTE BEHÖVER ÅNGRA SIG PÅ ÄLDRE DAGAR”

Sevil Ilter grundade sitt drömföretag med hjälp av Leader-stöd

Coronatiden har lärt Sevil Ilter, ägare till hundsporthallen Veikari, att man måste lära sig att vidga sina vyer i fråga om sin egen företagsverksamhet.

Sevil Ilter som driver företaget Veikaris hundsporthall har en livlig sommar bakom sig. Egentligen har hela det senaste året varit hektiskt – trots coronapandemin. När Sevil inledde sin verksamhet 2017 i byn Veikars i Korsholm var målet att hon skulle kunna sysselsätta sig själv. Målet har uppfyllts och i början av året sade Sevil upp sig från sitt jobb som hon hade varit studieledig från.

Ryktet har gått och hallen används flitigt. Kunder, det vill säga hundar, kommer ända från Sievi, Seinäjoki och Jalasjärvi. Företaget har tre övriga tränare som leder timmar. Sevils egna resurser räcker helt enkelt inte till för att rulla hela verksamheten. Utöver de utbildningar som ordnas i hallen har man också utvecklat webbplatsen, planerat webbinarier och börjat erbjuda till exempel nätcoachningar. För dessa har Sevil köpt externa tjänster eftersom hon inte kan hantera allt själv. Välgjorda investeringar betalar sig också tillbaka.

– I januari–mars i år hade vi redan uppnått hälften av föregående års resultat. Jag är också entusiastisk över näthandeln med kringprodukter. Många har våndats över att de inte kunnat driva företagets kärnverksamhet under coronatiden, men själv har jag konstaterat att man måste kunna förändras och vidga sina vyer i fråga om den egna verksamheten, konstaterar Sevil.

En sak som Sevil lärt sig under sina år som företagare är att man ständigt måste utveckla och att man också måste vara beredd på förändringar och ha reservplaner. Om man låter bli att fråga kan det hända att man ångrar det på äldre dagar. Jag ansökte om Leader-stöd för hundsporthallen trots att jag först tänkte att de bara kommer att skratta åt mig. Men allt gick mycket längre än jag kunnat tänka mig, ler Sevil som verkar jäktad men också lycklig.

Categories

Archives

Tags