REKO

REKO

Mikä?

REKO (Rejäl Konsumtion) on konsepti, jossa paikallisesti tuotettua ruokaa myydään suoraan ilman välikäsiä. Se mahdollistaa tuottajien myydä tuotteitaan suoraan kuluttajille, mikä edistää läheisiä suhteita heidän välillään ja tukee paikallista elintarviketuotantoa.

Miksi?

REKO pyrkii edistämään ekologista kestävyyttä, lyhentämään elintarvikeketjua ja tukemaan paikallista taloutta. Poistamalla välikädet tuottajat saavat paremman hallinnan myynnistään ja kuluttajat pääsevät käsiksi tuoreempiin ja korkealaatuisempiin tuotteisiin.

Miten?

REKO toimii siten, että tuottajat mainostavat tuotteitaan Facebook-ryhmissä tai muilla digitaalisilla alustoilla. Kuluttajat tekevät sitten ennakkotilauksia haluamistaan tuotteista ja noutavat ne sovituista jakelupisteistä ennalta määrättyinä aikoina.

Missä?

REKO-jakelupisteet ovat yleensä paikallisia paikkoja, kuten pysäköintialueita, maatiloja tai muita keskeisiä paikkoja yhteisössä. Näissä paikoissa kuluttajat kokoontuvat noutamaan ennakkotilaamansa tuotteet tuottajilta.

Kenelle?

REKO kohdistuu sekä tuottajiin että kuluttajiin, jotka arvostavat paikallisesti ja kestävästi tuotettua ruokaa. Tuottajat, jotka ovat kiinnostuneita myymään tuotteitaan suoraan kuluttajille, ja kuluttajat, jotka haluavat ostaa tuoreita ja korkealaatuisia paikallisia tuotteita, ovat REKO-jakelun kohderyhmä.