Vuoden nimitykset

Joka vuosi Aktion Österbotten valitsee Vuoden paikallistoimijan, Vuoden maaseutukasvon ja Vuoden nuoren paikallistoimijan Pohjanmaalla. Vuoden kylä valitaan vuosittain yhteistyössä Pohjanmaan liiton kanssa. Pohjanmaalla on paljon päteviä osaajia, auta meitä vain löytämään heidät. Täytä lomake ilmoittaaksesi meille ne henkilöt/ryhmät, jotka mielestänne ansaitsevat palkinnot.

Vuoden kylä

Tavoitteena on löytää hyviä esimerkkejä aktiivisista kylistä, joilla on menestyksekäs kylätoiminta. Vuoden kylä valitaan kylien hakemusten perusteella.

Alueellisten Vuoden kylä -valintojen joukosta Suomen Kylät ry valitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden kylä -palkinnon saajan.

Vuoden maaseututoimija

Vuoden maaseututoimija on henkilö, joka on edistänyt kansallisia tai paikallisia kylätoimintoja ja saavuttanut erinomaisia tuloksia erityisesti Leader-toiminnassa, kylätoiminnassa tai muissa paikallisissa kehityshankkeissa.

Vuoden maaseutukasvo

Vuoden maaseutukasvo on tunnettu henkilö, joka on toiminnallaan tehnyt maaseudusta tunnetun positiivisella tavalla.

Vuoden nuori maaseututoimija

Totta kai! Tässä hieman hienosäädetty versio: Vuoden nuori paikallistoimija on henkilö, joka edistää kylätoimintaa merkittävillä ja pitkäjänteisillä teoilla omalla alueellaan tai laajemmin. Henkilön tulisi olla alle 30-vuotias

Vuoden 2023 nimitykset

Vuoden kylä

Oxkangar

”Kylätoimikunta järjestää uudenvuodenkahvit kylätalolla, kesäpäivän, lukutilaisuuksia, grillijuhlan, pääsiäiskokon sekä talkootapahtumia. Kylässä järjestetään jatkuvasti myös muita erilaisia tapahtumia”

Vuoden maaseututoimija

Sabina Österbro

”Sabina onkehittänyt liikettään aktiivisesti. Hän järjestää markkinoita useita kertoja vuodessa yhteistyössä Koskön kylän osakaskunnan ja Koskön kotiseutuyhdistys r.y.:n kanssa.”

Vuoden maaseutukasvo

Markus Smeds

”Huolellisesti leivotuilla herkuillaan toimija osoittaa, että on mahdollista harjoittaa menestyksekästä liiketoimintaa myös maaseudulla.”

Vuoden nuori maaseututoimija

Joel Svenlin

”Joelin johdolla yhdistyksestä on tullut todellinen voimavara alueella.”